Bez muke topi kilograme i vraća šećer u normalu
Jede hleb, jaja i slaninu, a mršavi bez greške! OLIVERA KOVAČEVIĆ OTKRIVA svoje pravila za savršenu liniju!
Ona je jedna od najzgodnijih dama naše javne scene. Pleni na svakom događaju i crvenom tepihu. Visoka, vitka, plava – mogla bi bez problema da prođe i u Holivudu. U čemu je njena tajna?
Pa, recimo da je odgovor jednostavan. Olivera Kovačević drži se specijalnog režima ishrane, koji joj obezbeđuje dobar izgled i još bolje zdravlje.
Odmerena, elegantna, sofisticirana. Sve što stavi na sebe stoji joj kao saliveno, i na tome mogu da joj pozavide i mnogo mlađe žene. Da li ima neki čarobni štapić? Svojevremeno je ugledna novinarka, voditeljka i urednica u jednom intervjuu otkrila da se pridržava posebnog režima ishrane. Olivera Kovačević, koja je i supervizorka festivala PZE, dodala je da organizam prepoznaje manjak hrane kao pretnju i da, kad redovno jede tri obroka, mršavi bez greške.
U njenom slučaju presudno je pravilno kombinovanje namirnica, kao i to koliko su obroci obilni. Doručak, iako je najvažniji, dugo je zapostavljala. "Preskakala sam doručak, više sam jela noću nego danju", priznala je Olivera Kovačević.
Ujutru je na Oljinom stolu uvek hleb, ražani, crni, heljdin, bilo koji bez belog brašna, kao i puter ili kajmak, jaja, slanina i kiselo mleko. Za slatku varijantu Olivera Kovačević bira džem bez šećera, ali i bez zaslađivača.
Dva sata posle doručka vreme je za užinu, kada obično konzumira voće. Nije preporučljivo za prvi obrok u danu, jer može da pojača kiselinu u želucu, ali je pravi izbor za užinu.
Četiri sata posle doručka na redu je ‒ ručak. Ako jede meso, mora da bude kuvano. Ne kombinuje ga sa testeninom ili pirinčem, što je inače preporuka mnogih nutricionista. Čelična lejdi Javnog servisa krompir je potpuno izbacila, jer nije dobar izbor za ljude sa povišenim šećerom. Ugljeni hidrati iz ovog povrća pretvaraju se u šećere i tako odlaze u krvotok.
Za večeru, poslednji obrok, na trpezi je nešto lagano, uglavnom riba i salata.