Без муке топи килограме и враћа шећер у нормалу
Једе хлеб, јаја и сланину, а мршави без грешке! ОЛИВЕРА КОВАЧЕВИЋ ОТКРИВА своје правила за савршену линију!
Она је једна од најзгоднијих дама наше јавне сцене. Плени на сваком догађају и црвеном тепиху. Висока, витка, плава – могла би без проблема да прође и у Холивуду. У чему је њена тајна?
Па, рецимо да је одговор једноставан. Оливера Ковачевић држи се специјалног режима исхране, који јој обезбеђује добар изглед и још боље здравље.
Одмерена, елегантна, софистицирана. Све што стави на себе стоји јој као саливено, и на томе могу да јој позавиде и много млађе жене. Да ли има неки чаробни штапић? Својевремено је угледна новинарка, водитељка и уредница у једном интервјуу открила да се придржава посебног режима исхране. Оливера Ковачевић, која је и супервизорка фестивала ПЗЕ, додала је да организам препознаје мањак хране као претњу и да, кад редовно једе три оброка, мршави без грешке.
У њеном случају пресудно је правилно комбиновање намирница, као и то колико су оброци обилни. Доручак, иако је најважнији, дуго је запостављала. "Прескакала сам доручак, више сам јела ноћу него дању", признала је Оливера Ковачевић.
Ујутру је на Ољином столу увек хлеб, ражани, црни, хељдин, било који без белог брашна, као и путер или кајмак, јаја, сланина и кисело млеко. За слатку варијанту Оливера Ковачевић бира џем без шећера, али и без заслађивача.
Два сата после доручка време је за ужину, када обично конзумира воће. Није препоручљиво за први оброк у дану, јер може да појача киселину у желуцу, али је прави избор за ужину.
Четири сата после доручка на реду је ‒ ручак. Ако једе месо, мора да буде кувано. Не комбинује га са тестенином или пиринчем, што је иначе препорука многих нутрициониста. Челична лејди Јавног сервиса кромпир је потпуно избацила, јер није добар избор за људе са повишеним шећером. Угљени хидрати из овог поврћа претварају се у шећере и тако одлазе у крвоток.
За вечеру, последњи оброк, на трпези је нешто лагано, углавном риба и салата.