ZA OVAJ KOLAČ NE TREBA VAM RERNA Pravi se brzo i lako, A VEĆINU SASTOJAKA IMATE U KUHINJI
Leto je idealno vreme da napravite ovaj ledeni kolač bez pečenja jer naravno, za njegovu izradu ne treba rerna.
Ovaj kolač odličan je jer se jako brzo napravi i prilično je jednostavan.
POTREBNO JE:
Za podlogu:
250 g oreo keksa
80 g putera
Za krem:
500 ml mleka
500 ml slatke pavlake
8 kašika gustina
3 kađike oštrog brašna
5 kašika šećera
500 g maskarpone sira
150 g čokolade za kuvanje
I još: 500 ml pavlake za šlag
PRIPREMA:
Za podlogu samleti keks u blenderu, dodati im otopljeni puter i dobro promešati. U kalup srednje veličine utisnuti podlogu od keksa. Utapkati dobro podlogu većom kašikom, da bude glatko. Staviti u frižider dok se priprema krem.
Za krem pomešati mleko i slatku pavlaku. Oduzeti oko 200 ml pa razmutiti sa brašnom, šećerom i gustinom. Ostatak mešavine mleka i pavlake zagrejati do vrenja, pa sipati masu sa brašnom, gustinom i šećerom. Kuvati uz mešanje par minuta dok se ne zgusne. Kuvani krem uz mešanje ohladiti, pa ohlađeni krem dodati maskarpone i sjediniti mešanjem. Podeliti krem na dva dela, pa u jedan dodati otopljenu čokoladu i dobro izmiksati.
Na podlogu od keksa rasporediti najprije beli deo, pa preko njega čokoladni deo krema. Staviti u frižider na par sati da se dobro rashladi. Potom sve zajedno premazati čvrsto ulupanom slatkom pavlakom i po želji posipati čokoladnim mrvicama. Poslužiti rashlađeno i isečeno na kocke.