ЗА ОВАЈ КОЛАЧ НЕ ТРЕБА ВАМ РЕРНА Прави се брзо и лако, А ВЕЋИНУ САСТОЈАКА ИМАТЕ У КУХИЊИ
Лето је идеално време да направите овај ледени колач без печења јер наравно, за његову израду не треба рерна.
Овај колач одличан је јер се јако брзо направи и прилично је једноставан.
ПОТРЕБНО ЈЕ:
За подлогу:
250 г орео кекса
80 г путера
За крем:
500 мл млека
500 мл слатке павлаке
8 кашика густина
3 кађике оштрог брашна
5 кашика шећера
500 г маскарпоне сира
150 г чоколаде за кување
И још: 500 мл павлаке за шлаг
ПРИПРЕМА:
За подлогу самлети кекс у блендеру, додати им отопљени путер и добро промешати. У калуп средње величине утиснути подлогу од кекса. Утапкати добро подлогу већом кашиком, да буде глатко. Ставити у фрижидер док се припрема крем.
За крем помешати млеко и слатку павлаку. Одузети око 200 мл па размутити са брашном, шећером и густином. Остатак мешавине млека и павлаке загрејати до врења, па сипати масу са брашном, густином и шећером. Кувати уз мешање пар минута док се не згусне. Кувани крем уз мешање охладити, па охлађени крем додати маскарпоне и сјединити мешањем. Поделити крем на два дела, па у један додати отопљену чоколаду и добро измиксати.
На подлогу од кекса распоредити најприје бели део, па преко њега чоколадни део крема. Ставити у фрижидер на пар сати да се добро расхлади. Потом све заједно премазати чврсто улупаном слатком павлаком и по жељи посипати чоколадним мрвицама. Послужити расхлађено и исечено на коцке.