Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KOJE  JE NAJGORE MESO KOJE MOŽETE STAVITI NA ROŠTILJ! Povedite računa 1. maja, greška može da pogorša zdravlje

28.04.2025. 16:34 16:43
Piše:
Izvor:
(Espreso/kurir/Mondo/prenela PV)
s
Foto: Pixabay.com/ Ilustracija

Roštilj često podrazumeva tešku, masnu hranu, a tu su i zaslađeni sokovi i alkohol koji samo dodatno opterećuju organizam.

A ako ste do sada birali masne kobasice, možda je vreme da probate nešto što će vašem telu doneti više koristi nego štete.

Šta bi trebalo da izbegavate?

Za početak, zaboravite na meso iz prodavnice koje je već marinirano. Takvi proizvodi često sadrže aditive i konzervanse koji nisu dobri za zdravlje. Bolje je da kupite sveže meso i sami napravite marinadu sa prirodnim začinima. Još jedan čest krivac na stolu su industrijski sosovi - puni su šećera i veštačkih sastojaka. Umesto njih, možete da pripremite svoj umak od jogurta, limuna i svežeg začinskog bilja.

Ražnjići sa povrćem

Jedna od najlepših i najboljih opcija. Mogu da se kombinuju sa piletinom ili ćuretinom i čine obrok koji prija stomaku. Isprobajte razne kombinacije - tikvice, paprika, crveni luk, patlidžan.

Riba

Idealna za lagan roštilj. Bogata omega-3 masnim kiselinama, riba uvek donosi benefite za organizam, naročito kad se peče uz povrće.

Belo meso

Ako ne možete da zamislite roštilj bez mesa, birajte piletinu ili ćuretinu. Lako se vari, bogato je proteinima i ne ostavlja onaj osećaj težine koji često prati praznične obroke.

 

Izvor:
(Espreso/kurir/Mondo/prenela PV)
Piše:
Pošaljite komentar