Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

USPE IZ PRVE Pljeskavice od TIKVICA Zdrav i hranljiv obrok, BRZO SE PRIPREMA, ukusno prste da poližeš

01.06.2024. 15:03 15:10
Piše:
Foto: Ilustracija/pixabay.com

Pljeskavice od tikvica su osvežavajući i hranljiv dodatak svakom obroku - bilo da je u pitanju doručak, večera ili pređelo, a spremljene po ovom receptu idealne su i kao obrok za sebe.

Ovo jelo predstavlja ukusnu alternativu klasičnim pljeskavicama, pružajući bogatstvo sočnosti i nutritivnih vrednosti.

Zahvaljujući neutralnom ukusu tikvica, savršeno se kombinuju sa različitim sastojcima, stvarajući harmoniju ukusa koja će oduševiti sva nepca.

Sastojci:

1 jaje

4 kašike sitnog kukuruznog brašna

1 tikvica

1 kesica praška za pecivo

malo bibera

pola kašičice soli

Priprema:

 Oprane i oljuštene tikvice izrendajte na sitno. Stavite ih u cediljku, posolite malo i ostavite da odstoje 10 minuta kako bi otpustile višak tečnosti. Nakon toga, rukama iscedite što više tečnosti iz tikvica i prebacite ih u veliku posudu.

Dodajte preostale sastojke u posudu sa tikvicama, zajedno sa malo soli i bibera. Dobro promešajte sve sastojke dok se ne sjedine i dok brašno ravnomerno prekrije tikvice, tako da smesa postane kohezivna.

U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri. Rukama oblikujte smesu u okrugle pljeskavice i stavite ih u zagrejani tiganj. Pecite pljeskavice od tikvica 2 do 3 minuta sa jedne strane, pa ih zatim okrenite i pecite dok ne postanu lepo zlatno smeđe boje.

Kada su gotove, prebacite pljeskavice na papirne salvete ili ubrus kako bi upile višak ulja. Posolite ih odmah pre služenja kako bi dodali savršen ukus.

Dnevnik/Glosi

Piše:
Pošaljite komentar
PLJESKAVICE OD KROMPIRA koje morate da probate

PLJESKAVICE OD KROMPIRA koje morate da probate

05.04.2024. 14:58 15:04