Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

УСПЕ ИЗ ПРВЕ Пљескавице од ТИКВИЦА Здрав и хранљив оброк, БРЗО СЕ ПРИПРЕМА, укусно прсте да полижеш

01.06.2024. 15:03 15:10
Пише:
Фото: Ilustracija/pixabay.com

Пљескавице од тиквица су освежавајући и хранљив додатак сваком оброку - било да је у питању доручак, вечера или пређело, а спремљене по овом рецепту идеалне су и као оброк за себе.

Ово јело представља укусну алтернативу класичним пљескавицама, пружајући богатство сочности и нутритивних вредности.

Захваљујући неутралном укусу тиквица, савршено се комбинују са различитим састојцима, стварајући хармонију укуса која ће одушевити сва непца.

Састојци:

1 јаје

4 кашике ситног кукурузног брашна

1 тиквица

1 кесица прашка за пециво

мало бибера

пола кашичице соли

Припрема:

 Опране и ољуштене тиквице изрендајте на ситно. Ставите их у цедиљку, посолите мало и оставите да одстоје 10 минута како би отпустиле вишак течности. Након тога, рукама исцедите што више течности из тиквица и пребаците их у велику посуду.

Додајте преостале састојке у посуду са тиквицама, заједно са мало соли и бибера. Добро промешајте све састојке док се не сједине и док брашно равномерно прекрије тиквице, тако да смеса постане кохезивна.

У тигању загрејте мало маслиновог уља на средњој ватри. Рукама обликујте смесу у округле пљескавице и ставите их у загрејани тигањ. Пеците пљескавице од тиквица 2 до 3 минута са једне стране, па их затим окрените и пеците док не постану лепо златно смеђе боје.

Када су готове, пребаците пљескавице на папирне салвете или убрус како би упиле вишак уља. Посолите их одмах пре служења како би додали савршен укус.

Дневник/Глоси

Пише:
Пошаљите коментар
ПЉЕСКАВИЦЕ ОД КРОМПИРА које морате да пробате

ПЉЕСКАВИЦЕ ОД КРОМПИРА које морате да пробате

05.04.2024. 14:58 15:04