Trik za SAVRŠENO SKUVANI KUKURUZ: Većina pravi istu grešku - zato nije sočan
Iako tokom leta ljudi obožavaju da jedu kukuruz, istina je da retko ko zna da ga skuva kako treba.
Glavna "caka" je u vremenu kuvanja.
Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora - da li se radi o svežem, mlečnom kukuruzu, ili je kukuruz stariji i zreo. Treba da se ima u vidu i to, da li se kuva u običnoj šerpi ili ekspres loncu.
Prvo, da biste skuvali kukuruz potrebno je da ga očistite od lišća i svile. Prekrijte ih vodom potpuno i pokrijte ih sa nekoliko listova koje ste odstranili, jer će tako imati lepši ukus.
Ukus zavisi od toga da li kuvate mlad ili zreo kukuruz, kao i da li koristite običan ili ekspres lonac.
Ako kuvate mlad kukuruz u običnoj šerpi, njega stavljate u toplu vodu i kuvate nekih 10-15 minuta.
Ako kuvate zreo kukuruz u običnoj šerpi, njega stavljate u hladnu vodu, ali i kuvate mnogo duže i to nekih 40 minuta.
Mnoge domaćice prave grešku pri vremenu kuvanja. Nikako ne treba isto minuta kuvati sve vrste kukuruza.
Informer.rs/ Dnevnik