Трик за САВРШЕНО СКУВАНИ КУКУРУЗ: Већина прави исту грешку - зато није сочан
Иако током лета људи обожавају да једу кукуруз, истина је да ретко ко зна да га скува како треба.
Главна "цака" је у времену кувања.
Време кувања кукуруза варира у зависности од много фактора - да ли се ради о свежем, млечном кукурузу, или је кукуруз старији и зрео. Треба да се има у виду и то, да ли се кува у обичној шерпи или експрес лонцу.
Прво, да бисте скували кукуруз потребно је да га очистите од лишћа и свиле. Прекријте их водом потпуно и покријте их са неколико листова које сте одстранили, јер ће тако имати лепши укус.
Укус зависи од тога да ли кувате млад или зрео кукуруз, као и да ли користите обичан или експрес лонац.
Ако кувате млад кукуруз у обичној шерпи, њега стављате у топлу воду и кувате неких 10-15 минута.
Ако кувате зрео кукуруз у обичној шерпи, њега стављате у хладну воду, али и кувате много дуже и то неких 40 минута.
Многе домаћице праве грешку при времену кувања. Никако не треба исто минута кувати све врсте кукуруза.
Informеr.rs/ Дневник