Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

STARINSKI RECEPT za omiljeno letnje jelo: Na ovaj način su ga naše bake spremale

27.06.2024. 13:49 13:57
Piše:
Izvor: Pixabay.com

Tokom leta svi se trudimo da jedemo nešto laganiju hranu, što znači da je sataraš tu nezaobilazan.

Ovaj recept će vam pružiti pun ukus povrća i svežine.

Nema osobe na Balkanu, koja ne jede sataraš tokom leta. Čim stigne sezona paprike i paradajza, odmah se sprema za celu porodicu, par puta nedeljno!

Iako sada ima mnoštvo varijacija što se tiče sastojaka, mi vam predstavljavo standardnu varijantu.

Sastojci:

2 veća crvena luka

4 žute paprike

4 zelene paprike

6 paradajza

suncokretovo ulje za prženje

so

biber

Priprema:

Prvo i osnovno treba staviti vodu da proključa, a zatim je skinite sa rerne i u nju stavite paradajz kako bi se kožica kasnije lakše skinula.

Dok paradajz stoji u vodi, za to vreme pripremite ostalo povrće. Ogulite oba crvena luka i iseckajte.

Paprike očistite, pa isecite na tračice.

Zatim izvaditi paradajze iz vode te im ukloniti kožicu i naseći na kockice. U veću posudu sipati ulje za prženje i pustiti ga da se zagreje.

Staviti luk i pržiti ga 10-ak minuta na srednje jakoj vatri uz mešanje. Zatim ubaciti žutu, pa zelenu papriku.

Dobro izmešati, poklopiti i pustiti da krčka 15 minuta. Zatim u posudu sipati naseckani paradajz, pa uz povremeno mešanje pustiti da kuva oko 30 minuta. Za to vreme tekućina u satarašu će se redukovati.

Pred kraj kuvanja posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati još 5 minuta.

Informer.rs/ Dnevnik

Autor:
Pošaljite komentar
POSNA PROJA SA PEČENIM PAPRIKAMA I POVRĆEM Raskošna i PRAVA DOMAĆINSKA može poslužiti i kao super predjelo za slavsku trpezu

POSNA PROJA SA PEČENIM PAPRIKAMA I POVRĆEM Raskošna i PRAVA DOMAĆINSKA može poslužiti i kao super predjelo za slavsku trpezu

11.12.2023. 13:17 14:05
CRVENA PAPRIKA PREDNJAČILA CENOM Od hrane najviše poskupeli MLEČNI PROIZVODI u prva tri kvartala 2023. (foto)

CRVENA PAPRIKA PREDNJAČILA CENOM Od hrane najviše poskupeli MLEČNI PROIZVODI u prva tri kvartala 2023. (foto)

20.12.2023. 15:26 15:33
MUSAKA OD PARADAJZA, TIKVICE I SIRA: Priprema se brzo i jednostavno, PROLEĆNA RIZNICA UKUSA i ZDRAVLJA

MUSAKA OD PARADAJZA, TIKVICE I SIRA: Priprema se brzo i jednostavno, PROLEĆNA RIZNICA UKUSA i ZDRAVLJA

13.05.2024. 15:04 15:28