RECEPT HILANDARSKIH MONAHA ZA ZDRAV DORUČAK Napravite ukusnu posnu proju od jednostavnih sastojaka
Ukoliko još uvek niste doručkovali, vreme je da se bacite na pripremu proja od jednostavnih sastojaka!
Tradicionalno srpsko jelo sada možete pripremiti i u posnom izdanju. Donosimo vam recept sa Hilandara za posne proje u kojima ćete uživati.
Sastojci:
- pet šoljica mineralne vode
- tri šoljice ulja
- kašičica soli
- prašak za pecivo
- jedna ili dve šargarepe
- veza peršuna
- pet šoljica pšeničnog brašna
- tri šoljice griza
- 150 grama posnog kačkavalja
Priprema:
U posudu sipajte mineralnu vodu, ulje, prašak za pecivo, brašno, griz i so. Umutite ručno.
Vezu peršuna isecite, a šargarepu izrendajte. Oba ubacite u smesu od brašna i sjedinite. Izrendajte kačkavalj, pa i njega dodajte.
Kalup za proje obložite papirom za pečenje i napunite pripremljenim testom.
Pecite u zagrejanoj rerni dok ne porumene. Prijatno!