Nesvakidašnja POSNA PROJA očas posla je napravite: Jedan sastojak joj daje POSEBAN ŠMEK
Ovakvu proju još niste probali, a lepša ne postoji
Proja spada u omiljena peciva na našim prostorima, pa je samim tim dobila mnogo interesantnih verzija.
Često je pravimo u obliku mafina, popularni su recepti s jogurtom i kiselim mlekom, a u letnjim danima je omiljena sočna proja s tikvicama.
Međutim, malo je poznata proja s mlevenim orasima i vinom, koja ima neobičan, a ipak donekle poznat ukus, veoma je sočna i izdašna.
Sastojci:
2 šolje belog brašna
1 kesica praška za pecivo
2 šolje mlevenih oraha
2 šolje kukuruznog brašna
1 šolja vina
2 šolje kisele vode
½ šolje ulja
Priprema:
U jednoj činiji pomešajte belo i kukuruzno brašno s mlevenim orasima, pa im dodajte prašak za pecivo.
Malo po malo, dodajte mineralnu vodu i vino, uz neprestano mešanje da biste razbili grudvice, a na kraju i ulje i sve dobro promešajte.
Kad bude kompaktno, sipajte u pleh, koji ste prethodno obložili pek-papirom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.
Krstarica.rs/ Dnevnik