Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Nesvakidašnja POSNA PROJA očas posla je napravite: Jedan sastojak joj daje POSEBAN ŠMEK

29.12.2024. 12:11 12:22
Piše:
Izvor:
Dnevnik/ Krstarica
пита
Foto: Pixabay.com

Ovakvu proju još niste probali, a lepša ne postoji

Proja spada u omiljena peciva na našim prostorima, pa je samim tim dobila mnogo interesantnih verzija.

Često je pravimo u obliku mafina, popularni su recepti s jogurtom i kiselim mlekom, a u letnjim danima je omiljena sočna proja s tikvicama.

Međutim, malo je poznata proja s mlevenim orasima i vinom, koja ima neobičan, a ipak donekle poznat ukus, veoma je sočna i izdašna.

Sastojci:

    2 šolje belog brašna

    1 kesica praška za pecivo

    2 šolje mlevenih oraha

    2 šolje kukuruznog brašna

    1 šolja vina

    2 šolje kisele vode

    ½ šolje ulja

Priprema:

    U jednoj činiji pomešajte belo i kukuruzno brašno s mlevenim orasima, pa im dodajte prašak za pecivo.

    Malo po malo, dodajte mineralnu vodu i vino, uz neprestano mešanje da biste razbili grudvice, a na kraju i ulje i sve dobro promešajte.

    Kad bude kompaktno, sipajte u pleh, koji ste prethodno obložili pek-papirom.

    Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.

Krstarica.rs/ Dnevnik

Izvor:
Dnevnik/ Krstarica
Piše:
Pošaljite komentar