Recept dana: Špagete sa slaninom
Malo je onih koji ne uživaju u ukusnoj italijanskoj pasti; jelu koje je pođednako ukusno tokom čitave godine. Evo jednog jednostavnog recepta za nešto „jaču“, zimsku varijantu...
Sastojci (za 4 osobe):
- 1/2 praziluka,
- 1/2 glavice crnog luka,
- 150 g mesnate slanine,
- 200 g šampinjona,
- 300 g paradajz pelata,
- 2 dl gustog soka od paradajza,
- 50 g parmezana,
- 2 dl mleka,
- origano,
- soli po ukusu,
- 300 g špageta,
- suncokretovo ulje
Priprema:
1. Na malo ulja propržiti iseckani praziluk, pa zatim dodati slaninu iseckanu na kockice i šampinjone na listiće.
2. Sipati izmiksani paradajz pelat i sok od paradajza, a potom i mleko, pa kuvati dok ne proključa.
3. Dodati origano i začiniti po ukusu.
4. Ubaciti nekuvanu testeninu i kuvati na umerenoj temperaturi dok špagete ne upiju svu tečnost i ne omekšaju.
5. Tokom kuvanja po potrebi dodati vode.
6. Gotovu pastu posuti rendanim parmezanom.