Recept dana: Španski uštipci s cimetom
Ova slasna poslastica priprema se od zaista jednostavnih sastojaka koje svi imamo kod kuće, a toliko su ukusni da ih zaista vredi probati. U kombinaciji s vrućom čokoladom ovaj je španski slatkiš idealan za hladne zimske dane...
Sastojci:
- kašika šećera,
- ½ šoljice putera,
- šoljica vode,
- ¼ kašičice soli,
- šoljica brašna,
- 3 jajeta,
- cimet i šećer za posipanje
Priprema:
1. U posudu sipati šećer, puter, vodu i so. Zagrejati do vrenja, pa smanjiti vatru. Dodati brašno i dobro promešati. Kuvati na laganoj vatri 2 minuta.
2. Maknuti s vatre i pustiti da se ohladi 10- 15 minuta.
3. Dodati jedno po jedno jaje, ut mućenje mikserom između svakog dodavanja.
4. Testo staviti u poslastičarsku vrećicu sa zvezdastim nastavkom, pa ga istiskivati u posudu sa zagrejanim uljem i preseći nožem ili otkinuti prstima.
5. Pržite 3 - 4 trakice ođednom dok ne dobiju zlatno- smeđu boju (otprilike minut prženja), a zatim ponavljati postupak dok ima testa.
6. Izvaditi uštipke na papirni ubrus da upije višak ulja i potom uvaljati u smesu cimeta i šećera.