Recept dana: „Pijani“ hotdog
Ovaj jednostavan recept je savršena varijanta za dane kada vam se baš i ne kuva previše. Bez mnogo muke, uživaćete u ukusu roštilja u kombinaciji s pivom i sirom...
Sastojci (za 5 osoba):
- pakovanje gril kobasica (500 g),
- vegetina marinada za roštilj,
- 5 kifli,
- 1 svetlo pivo,
- 500 g čedar sira,
- glavica zelene salate
Priprema:
1. Gril kobasice zarezati po površini i marinirati ih pola sata u gril marinadi.
2. Na šporetu u lonac uliti pola litre svetlog piva i zakuvati ga. Sir naribati i otopiti u pivu.
3. Marinirane kobasice peći na zagrejanom roštilju s obe strane, okrećući ih na svaka 3 minuta.
4. Kifle zaseći ali ne do kraja, pa pečene kobasice ubaciti u pecivo i preliti ih sosom od piva i sira.
5. Zelenu salatu iseći na trakice i staviti u pecivo.
6. Po želji, pecivo se može kratko tostirati na masnoći nakon pečenja kobasica na roštilju.