Рецепт дана: Слатки купус с јунећим месом
Купус има антиоксидансно и антисептичко дејство, јача имунитет и повољно делује у случају бројних болести и тегоба; од артритиса, преко срчаних болести до бронхитиса, малокрвности, мамурлука, остеопорозе, плућних болести и регулисања варења.
Састојци:
- 500 г јунећег меса,
- 1 кг свежег купуса,
- 3 главице црног лука,
- 2 парадајза,
- 1 дл уља,
- 5 зрна бибера,
- 1 већа шаргарепа,
- 1 паприка,
- 1 кашика брашна,
- 1 кашичица алеве паприке,
- со
Припрема:
1. На загрејаном уљу динстати исецкан црни лук и месо исечено на комаде.
2. Када месо омекша, додати шаргарепу исечену на танке колутове и купус исечен па режњеве.
3. После десетак минута, додати кашику брашна, алеву паприку, бибер у зрну, исечену паприку и парадајз.
4. Потом налити водом да огрезне, посолити по укусу, поклопити и кувати на тихој ватри око пола сата.