Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Sicilijanski burger

15.11.2017. 19:02 19:12
Piše:
Foto: freeimages.com

Fina i sočna pljeskavica s krompirima koji se tope u ustima...

Sastojci: 

- 600 g krompira,

- 500 g mlevene junetine,

- 1 jaje,

- 100 g feta sira,

- 100 g vlasca,

- glavica luka,

- konzerva paradajz pelata,

- 150 g gaude,

- 2 kašike vegete,

- 3 kašičice soli,

- kašika šećera,

- kašika bibera,

- 3 kašike maslinovog ulja,

- malo crvene paprike

Priprema:

1. Krompire oguliti, iseći na četvrtine i poređati u pleh.

2. Začiniti kašikom vegete, soli, crvenom paprikom, pa dodati tri kašike maslinovog ulja i sve dobro promešati i staviti da se peče oko 40 minuta na 180 stepeni.

3. Smesu za burgere pripremiti tako da mleveno meso začiniti vegetom, solju i biberom, pa dodati sitno seckan vlasac. 

4. Potom dodati jaje, izmrvljenu fetu i sve dobro promešati.

5. Oblikovati burgere i kratko ih ispržiti u vrućem ulju po par minuta sa svake strane.

6. Zatim u tiganju ispržiti luk isečen na kriške, dodati kašiku soli i šećera, ubaciti pelate i kuvati 15 minuta.

7. U pleh staviti papir za pečenje i na njega poređati pečene burgere, na svaki staviti po 2-3 kašike sosa od paradajza i po krišku sira.

8. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pita s bukovačama i šampinjonima

Recept dana: Pita s bukovačama i šampinjonima

06.11.2017. 09:45 09:55
Recept dana: Rižoto od piletine i šampinjona

Recept dana: Rižoto od piletine i šampinjona

03.11.2017. 15:59 16:03