Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Сицилијански бургер

15.11.2017. 19:02 19:12
Пише:
Фото: freeimages.com

Фина и сочна пљескавица с кромпирима који се топе у устима...

Састојци: 

- 600 г кромпира,

- 500 г млевене јунетине,

- 1 јаје,

- 100 г фета сира,

- 100 г власца,

- главица лука,

- конзерва парадајз пелата,

- 150 г гауде,

- 2 кашике вегете,

- 3 кашичице соли,

- кашика шећера,

- кашика бибера,

- 3 кашике маслиновог уља,

- мало црвене паприке

Припрема:

1. Кромпире огулити, исећи на четвртине и поређати у плех.

2. Зачинити кашиком вегете, соли, црвеном паприком, па додати три кашике маслиновог уља и све добро промешати и ставити да се пече око 40 минута на 180 степени.

3. Смесу за бургере припремити тако да млевено месо зачинити вегетом, сољу и бибером, па додати ситно сецкан власац. 

4. Потом додати јаје, измрвљену фету и све добро промешати.

5. Обликовати бургере и кратко их испржити у врућем уљу по пар минута са сваке стране.

6. Затим у тигању испржити лук исечен на кришке, додати кашику соли и шећера, убацити пелате и кувати 15 минута.

7. У плех ставити папир за печење и на њега поређати печене бургере, на сваки ставити по 2-3 кашике соса од парадајза и по кришку сира.

8. Пећи на 200 степени око 20 минута.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пита с буковачама и шампињонима

Рецепт дана: Пита с буковачама и шампињонима

06.11.2017. 09:45 09:55
Рецепт дана: Рижото од пилетине и шампињона

Рецепт дана: Рижото од пилетине и шампињона

03.11.2017. 15:59 16:03