Рецепт дана: Сицилијански бургер
Фина и сочна пљескавица с кромпирима који се топе у устима...
Састојци:
- 600 г кромпира,
- 500 г млевене јунетине,
- 1 јаје,
- 100 г фета сира,
- 100 г власца,
- главица лука,
- конзерва парадајз пелата,
- 150 г гауде,
- 2 кашике вегете,
- 3 кашичице соли,
- кашика шећера,
- кашика бибера,
- 3 кашике маслиновог уља,
- мало црвене паприке
Припрема:
1. Кромпире огулити, исећи на четвртине и поређати у плех.
2. Зачинити кашиком вегете, соли, црвеном паприком, па додати три кашике маслиновог уља и све добро промешати и ставити да се пече око 40 минута на 180 степени.
3. Смесу за бургере припремити тако да млевено месо зачинити вегетом, сољу и бибером, па додати ситно сецкан власац.
4. Потом додати јаје, измрвљену фету и све добро промешати.
5. Обликовати бургере и кратко их испржити у врућем уљу по пар минута са сваке стране.
6. Затим у тигању испржити лук исечен на кришке, додати кашику соли и шећера, убацити пелате и кувати 15 минута.
7. У плех ставити папир за печење и на њега поређати печене бургере, на сваки ставити по 2-3 кашике соса од парадајза и по кришку сира.
8. Пећи на 200 степени око 20 минута.