Recept dana: Salata od tunjevine s kus-kusom
Salata od tunjevine bez testenine za mnoge je gotovo pa nezamisliva kombinacija. Ali, i to je moguće, baš kao što je moguće izbeći majonez i kisele krastavce i tako dobiti ništa manje ukusnu, ali mnogo zdraviju salatu…
Sastojci:
- šoljica kus-kusa,
- dve šoljice vode,
- veza mladog luka,
- šoljica kukuruza,
- šoljica graška,
- konzerva tunjevine,
- malo ljuto-slatkog sosa,
- kašika limunovog soka,
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Šoljicu kus-kusa preliti s dve šoljice vode, pa pričekati 15 minuta kako bi upio svu vodu.
2 U njega potom umešati mladi luk iseckan na tanke kolutiće, kukuruz i grašak, kao i tunjevinu iz konzerve iz koje se prethodno malo odlije ulja.
3. U maloj činiji pomešati dve kašike ljuto slatkog-sosa, kašiku soka od limuna, prstohvat soli i bibera, pa dobijenom smesom preliti salatu.
4. Sve dobro izmešati i salata je spremna za serviranje.