Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Gulaš

19.03.2019. 18:53 18:56
Piše:
Foto: pixabay.com

Priprema ovog gurmanskog specijaliteta spada u srednje zahtevne, potrebno je samo malo više vremena da se sastojci fino ukrčkaju. Pritom, možete ga skuvati od više vrsta mesa - od divljači, svinjetine, junetine...

Sastojci (za 5 osoba):

- 1 kg mesa (najbolje od dve vrste mesa u jednakoj količni)

- 1 kg luka,

- soli, vegete, aleve paprike i bibera po ukusu,

- 2 kašičice senfa,

- 3 paprike,

- 3 paradajza,

- 3 šargarepe,

- začin za gulaš,

- 4 čena belog luka,

- peršunov list,

- koren celera,

- goveđa kocka,

- 2 kašike svinjske masti,

- pasiranog paradajza po ukusu

Priprema:

1. Naseckati luk i beli luk, pa prodinstati na masti jedno 15 minuta.

2  Ubaciti naseckan paradajz, papriku, šargarepu, celer i malo peršuna, pa to sve zajedno dinstati oko sat i po vremena, odnosno, dok se ne pretvori u jednoličnu kašu.

3. Nakon što se povrće prodinstalo, ubaciti na kockice iseckano meso, pa ga malo prodinstati, a zatim dodati veću kašiku senfa i pustiti opet da sve malo krčka. Nakon toga, podliti s vodom na otprilike dva prsta iznad mesa, pa ubaciti začin za gulaš, so, vegetu, biber, crvenu papriku i pustiti da se malo prodinsta.

4. Potom ubaciti i goveđu kocku, pa pustiti da se malo prokuva.

5. Ubaciti pasirani paradajz, pa nakon toga dodati vode da prekrije mesto otprilike četiri prsta i pustiti da se kuva sve dok se meso ne bude skuvano.

6. Kad je meso skuvano, dodati još začina po želji i feferonu ili čili.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pita s mesom

Recept dana: Pita s mesom

13.03.2019. 13:12 13:18
Recept dana: Čorba od spanaća

Recept dana: Čorba od spanaća

11.03.2019. 13:19 13:23