Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Prevrnuti kolač sa jabukama

14.11.2017. 19:26 19:29
Piše:
Foto: pixabay.com

U pitanju je jedna od „starinskih“ poslastica, sočna i slatka.

Sastojci:

- 3 jabuke,

- malo slatkog od trešanja,

- kockica margarina,

- kašičica cimeta,

Za testo:

- 3 jajeta,

- 100 g šećera,

- kesica vanil šećera,

- 2 dl jogurta,

- 1 dl ulja,

- 300 g brašna,

- kesica praška za pecivo,

- marmelada od kajsija,

- šećer u prahu

Priprema:

1. Jabuke očistiti od kore i izdubiti sredinu.

2. Iseći jabuke na kolutove i poređati ih u okrugli pleh, predhodno namazan maragarinom i posut cimetom.

3. U svaki krug jabuke staviti po jednu trešnju iz slatkog (ako je sezona voća onda zrelu trešnju).

4. Jaja umutiti sa šećerom i dodati vanil šećer, a potom dodati i jogurt i ulje.

5. Zatim polako dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo.

6. Pripremljenu smesu sipati preko poređanih jabuka.

7. Staviti u zagrejanu rernu da se peče na 220 stepeni dok blago ne porumeni.

8. Proveriti čačkalicom da li je kolač pečen.

9. Pečen kolač ostaviti da se malo prohladi, pa ga lagano okrenuti na tanjir tako da jabuke budu gore.

10. Preko jabuka premazati u tankom sloju marmeladu od kajsija i posuti šećerom u prahu. 

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pohovana hrskava jaja

Recept dana: Pohovana hrskava jaja

01.11.2017. 16:01 16:04
Recept dana: Pita s bukovačama i šampinjonima

Recept dana: Pita s bukovačama i šampinjonima

06.11.2017. 09:45 09:55