broken clouds
-1°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Преврнути колач са јабукама

14.11.2017. 19:26 19:29
Пише:
Фото: pixabay.com

У питању је једна од „старинских“ посластица, сочна и слатка.

Састојци:

- 3 јабуке,

- мало слатког од трешања,

- коцкица маргарина,

- кашичица цимета,

За тесто:

- 3 јајета,

- 100 г шећера,

- кесица ванил шећера,

- 2 дл јогурта,

- 1 дл уља,

- 300 г брашна,

- кесица прашка за пециво,

- мармелада од кајсија,

- шећер у праху

Припрема:

1. Јабуке очистити од коре и издубити средину.

2. Исећи јабуке на колутове и поређати их у округли плех, предходно намазан марагарином и посут циметом.

3. У сваки круг јабуке ставити по једну трешњу из слатког (ако је сезона воћа онда зрелу трешњу).

4. Јаја умутити са шећером и додати ванил шећер, а потом додати и јогурт и уље.

5. Затим полако додавати брашно помешано са прашком за пециво.

6. Припремљену смесу сипати преко поређаних јабука.

7. Ставити у загрејану рерну да се пече на 220 степени док благо не порумени.

8. Проверити чачкалицом да ли је колач печен.

9. Печен колач оставити да се мало прохлади, па га лагано окренути на тањир тако да јабуке буду горе.

10. Преко јабука премазати у танком слоју мармеладу од кајсија и посути шећером у праху. 

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Похована хрскава јаја

Рецепт дана: Похована хрскава јаја

01.11.2017. 16:01 16:04
Рецепт дана: Пита с буковачама и шампињонима

Рецепт дана: Пита с буковачама и шампињонима

06.11.2017. 09:45 09:55