Recept dana: Mađarska gulaš supa
U pitanju je tradicionalno mađarsko jelo, u kojem se i na našim prostorima uživa. Ako ste raspoloženi za malo "jači" i masniji zalogaj, ne zaboravite na ključni sastojak - mlevenu crvenu papriku...
Sastojci:
- 600 g junetine iseckane na kockice,
- 3 glavice luka,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike masti,
- kašika brašna,
- so i biber po ukusu,
- malo majorana,
- 1/4 kašičica mlevenog kima,
- kašika mlevene paprike,
- 1,5 l supe (instant),
- 250 g krompira,
- 2 crvene paprike,
- 2 zelene paprike,
- 2 paradajza
Priprema:
1. Iseckati crni i beli luk. Meso oprati i posušiti kuhinjskom salvetom ili krpom.
2. Dobro zagrejati ulje, pa pržiti meso na najjačoj vatri, iz više porcija kako ne bi pustilo mnogo vode.
3. U poslednju porciju mesa dodati crni i beli luk i pržiti oko 5 minuta sve zajedno.
4. Dodati brašno i preostalo isprženo meso, pa izmešati.
5. Dodati začine i naliti vodom, prokuvati i smanjiti vatru.
6. Krčkati 60 minuta.
7. U međuvremenu oljuštiti krompir i iseći ga na sitnije kocke.
8. Paprike iseckati. Iseći paradajze na krupno. Sve dodati u gulaš 20 minuta pre kraja kuvanja i začiniti još jednom ako je potrebno.