Рецепт дана: Мађарска гулаш супа
У питању је традиционално мађарско јело, у којем се и на нашим просторима ужива. Ако сте расположени за мало "јачи" и маснији залогај, не заборавите на кључни састојак - млевену црвену паприку...
Састојци:
- 600 г јунетине исецкане на коцкице,
- 3 главице лука,
- 2 чена белог лука,
- 2 кашике масти,
- кашика брашна,
- со и бибер по укусу,
- мало мајорана,
- 1/4 кашичица млевеног кима,
- кашика млевене паприке,
- 1,5 л супе (инстант),
- 250 г кромпира,
- 2 црвене паприке,
- 2 зелене паприке,
- 2 парадајза
Припрема:
1. Исецкати црни и бели лук. Месо опрати и посушити кухињском салветом или крпом.
2. Добро загрејати уље, па пржити месо на најјачој ватри, из више порција како не би пустило много воде.
3. У последњу порцију меса додати црни и бели лук и пржити око 5 минута све заједно.
4. Додати брашно и преостало испржено месо, па измешати.
5. Додати зачине и налити водом, прокувати и смањити ватру.
6. Крчкати 60 минута.
7. У међувремену ољуштити кромпир и исећи га на ситније коцке.
8. Паприке исецкати. Исећи парадајзе на крупно. Све додати у гулаш 20 минута пре краја кувања и зачинити још једном ако је потребно.