Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Čokoladna šarlota

12.09.2018. 12:54 12:57
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

Bogati ukus zavodljive šarlote oduševiće sve ljubitelje čokoladnih poslastica....

Sastojci:

- 300 g glatkog brašna,

- 240 g šećera,

- 5 komada jaja,

- 15 g praška za pecivo,

- 50 g kakaa u prahu,

- 225 g otopljenog margarina /putera

10 g vanil šećera,

- 930 g očišćenih jabuka,

- čajna kašika cimeta

Preliv:

- 330 g šećera,

- 97 g vode,

- 225 g slatke pavlake,

- 105 g margarina/putera,

Priprema:

1. Jabuke oprati,očistiti i iseći na krupne kocke.

2. Brašno, prašak za pecivo i kakao prosejati.

3. Margarin/puter otopiti, pa prohladiti.

4. Pripremiti kalup promera 26 centimetra.

5. Umutiti penasto jaja i šećer, pa dodati brašno s kakaom i praškom za pecivo. Izmiksati u glatku smesu, pa uliti margarin/puter i još malo mutiti mikserom.

6. U smesu staviti jabuke, pa špatulom dobro promešati.

7. Peći na 200 stepeni oko 50 minuta.

8. Preliv: U posudu uliti vodu i šećer i kuvati dok masa ne dobije blago smeđu boju, a onda uliti slatku pavlaku, pa mešati.Kuvati par minuta dok se ne dobije željena gustoća. Maknuti s vatre, pa dodati margarin/puter i mešati dok se ne otopi. Preliv procediti i staviti u frižider. Ako se stvrdne, prije upotrebe ga samo kratko zagrejati.

Autor:
Pošaljite komentar
Recept dana: Špagete s tikvicama

Recept dana: Špagete s tikvicama

07.09.2018. 18:46 18:53
Recept dana: Slatki kupus s junećim mesom

Recept dana: Slatki kupus s junećim mesom

06.09.2018. 19:39 19:45