Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Lazanje sa piletinom i bundevom

25.09.2017. 11:48 11:50
Piše:
Foto: pixabay.com

Lazanje u jesenjoj varijanti kao ukusan, lagan i zdrav predlog za ručak.

Sastojci:

- 400 g piletine,

- glavica crnog luka,

- 400 g paradajza,

- 1 paprika,

- kašika italijanske mešavine začina,

- 500 g kuvane bundeve,

- 250 g kora za lazanje,

- 400 ml pasiranog paradajza,

- 3 kašike rendanog kačkavalja,

- so i biber po ukusu,

- maslinovo ulje po potrebi

Priprema:

1. Zagrejati rernu na 180 stepeni.

2. Sipati par kašika ulja u tiganj, pa kad se zagreje ubaciti na sitno iseckanu piletinu i pržite oko pet minuta, sve vreme mešajući.

3. Dodati sitno iseckani luk, papriku isečenu na kockice, paradajz i začine. Izmešajte i pržite još oko minut.

4. Sipati malo pasiranog paradajza na dno dubljeg vatrostalnog kalupa, korama za lazanje u jednom sloju prekriti dno, zatim sipati malo smese s piletinom, pa dodati sloj krupnije izgnječene bundeve i potom nastaviti s ređanjem slojeva na isti način, završavajući korama za lazanje.

5. Preliti sve ostatkom pasiranog paradajza i posuti kačkavaljem.

6. Peći oko pola sata.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pljeskavice od tikvica i šargarepe

Recept dana: Pljeskavice od tikvica i šargarepe

22.09.2017. 18:26 18:30
Recept dana: Špagete u sosu od šampinjona

Recept dana: Špagete u sosu od šampinjona

20.09.2017. 18:27 18:31