Recept dana: Lazanje sa piletinom i bundevom
Lazanje u jesenjoj varijanti kao ukusan, lagan i zdrav predlog za ručak.
Sastojci:
- 400 g piletine,
- glavica crnog luka,
- 400 g paradajza,
- 1 paprika,
- kašika italijanske mešavine začina,
- 500 g kuvane bundeve,
- 250 g kora za lazanje,
- 400 ml pasiranog paradajza,
- 3 kašike rendanog kačkavalja,
- so i biber po ukusu,
- maslinovo ulje po potrebi
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 180 stepeni.
2. Sipati par kašika ulja u tiganj, pa kad se zagreje ubaciti na sitno iseckanu piletinu i pržite oko pet minuta, sve vreme mešajući.
3. Dodati sitno iseckani luk, papriku isečenu na kockice, paradajz i začine. Izmešajte i pržite još oko minut.
4. Sipati malo pasiranog paradajza na dno dubljeg vatrostalnog kalupa, korama za lazanje u jednom sloju prekriti dno, zatim sipati malo smese s piletinom, pa dodati sloj krupnije izgnječene bundeve i potom nastaviti s ređanjem slojeva na isti način, završavajući korama za lazanje.
5. Preliti sve ostatkom pasiranog paradajza i posuti kačkavaljem.
6. Peći oko pola sata.