Рецепт дана: Лазање са пилетином и бундевом
Лазање у јесењој варијанти као укусан, лаган и здрав предлог за ручак.
Састојци:
- 400 г пилетине,
- главица црног лука,
- 400 г парадајза,
- 1 паприка,
- кашика италијанске мешавине зачина,
- 500 г куване бундеве,
- 250 г кора за лазање,
- 400 мл пасираног парадајза,
- 3 кашике ренданог качкаваља,
- со и бибер по укусу,
- маслиново уље по потреби
Припрема:
1. Загрејати рерну на 180 степени.
2. Сипати пар кашика уља у тигањ, па кад се загреје убацити на ситно исецкану пилетину и пржите око пет минута, све време мешајући.
3. Додати ситно исецкани лук, паприку исечену на коцкице, парадајз и зачине. Измешајте и пржите још око минут.
4. Сипати мало пасираног парадајза на дно дубљег ватросталног калупа, корама за лазање у једном слоју прекрити дно, затим сипати мало смесе с пилетином, па додати слој крупније изгњечене бундеве и потом наставити с ређањем слојева на исти начин, завршавајући корама за лазање.
5. Прелити све остатком пасираног парадајза и посути качкаваљем.
6. Пећи око пола сата.