Рецепт дана: Колач са вишњама
Вишње само што нису стигле на пијаце! Док их са нестрпљењем ишчекујемо, ево једне фине посластице, за коју, ако сте нестрпљиви, можете да потрошите и залихе из замрзивача.
Састојци:
400 г вишања,
2 јајета,
150 г шећера,
1 ванил шећер,
200 г јогурта,
100 г уља,
275 г брашна,
1 прашак за пециво
Припрема:
1. У пластичну посуду редом убавцити јаја, шећер, ванил шећер, јогурт и уље, па све промешати кашиком. Додати брашно и прашак за пециво, па онда још једном добро измешати да се све сједини у глатку смесу.
2. Узети мањи плех, науљити га и побрашнити, па излити смесу и одозго побацати оцеђене вишње.
3. Ставити колач да се пече у prеthodno загрејану рерну на 180 степени. Пећи га неких пола сата.
3. Мало сачекати да се прохлади, посути колач по жељи шећером у праху и посластица је спремна за послуживање.