Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Колач са вишњама

24.04.2017. 10:08 10:11
Пише:
Фото: www.freeimages.com

Вишње само што нису стигле на пијаце! Док их са нестрпљењем ишчекујемо, ево једне фине посластице, за коју, ако сте нестрпљиви, можете да потрошите и залихе из замрзивача.

Састојци:

400 г вишања,

2 јајета,

150 г шећера,

1 ванил шећер,

200 г јогурта,

100 г уља,

275 г брашна,

1 прашак за пециво

Припрема:

1. У пластичну посуду редом убавцити јаја, шећер, ванил шећер, јогурт и уље, па све промешати кашиком. Додати брашно и прашак за пециво, па онда још једном добро измешати да се све сједини у глатку смесу.

2. Узети мањи плех, науљити га и побрашнити, па излити смесу и одозго побацати оцеђене вишње.

3. Ставити колач да се пече у prеthodno загрејану рерну на 180 степени. Пећи га неких пола сата.

3. Мало сачекати да се прохлади, посути колач по жељи шећером у праху и посластица је спремна за послуживање.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Посна парадајз чорба са празилуком

Рецепт дана: Посна парадајз чорба са празилуком

12.04.2017. 11:09 11:18
Од старог хлеба укусан колач

Од старог хлеба укусан колач

19.10.2016. 21:16 09:06