Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kajgana s vlašcem i šampinjonima

25.05.2018. 12:08 12:15
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Vlašac ima ukus luka, ali je manje intenzivan od na primer mladog luka, te je zato više nego sjajan začin u raznim jelima.

Sastojci:

- 5 jaja,

- 250 g šampinjona,

- 2 mlada luka,

- vlašac,

- 4 rotkvice,

- so i biber,

maslinovo ulje

Priprema:

1. Na maslinovom ulju prodinstati naseckani mladi luk, pa dodati očišćene i iseckane šampinjone (ne treba ih prati, jer će se napiti vode), pa sve zajedno propeći.

2. Kada pečurke puste vodu, izliti jaja i dodati iseckan vlašac.

3. Posoliti i pobiberiti.

4. Na gotovu kajganu posuti još malo vlašca i naribanu rotkvicu.

5. Poprskati maslinovim uljem.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Indijski Naan hleb

Recept dana: Indijski Naan hleb

22.05.2018. 11:55 11:58
Recept dana: Voćni kolač

Recept dana: Voćni kolač

23.05.2018. 12:07 12:19