Рецепт дана: Кајгана с влашцем и шампињонима
25.05.2018.
12:08
12:15
Коментари (0)
Влашац има укус лука, али је мање интензиван од на пример младог лука, те је зато више него сјајан зачин у разним јелима.
Састојци:
- 5 јаја,
- 250 г шампињона,
- 2 млада лука,
- влашац,
- 4 ротквице,
- со и бибер,
маслиново уље
Припрема:
1. На маслиновом уљу продинстати насецкани млади лук, па додати очишћене и исецкане шампињоне (не треба их прати, јер ће се напити воде), па све заједно пропећи.
2. Када печурке пусте воду, излити јаја и додати исецкан влашац.
3. Посолити и побиберити.
4. На готову кајгану посути још мало влашца и нарибану ротквицу.
5. Попрскати маслиновим уљем.