Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Indijski Naan hleb

22.05.2018. 11:55 11:58
Piše:
Foto: pixabay.com

Ova vrsta hleba prisutna je u gotovo svim bliskoistočnim kuhinjama. U pitanju je indijski „pljosnati“ hleb s kvascem, koji se obično premazuje rastopljenim puterom i poslužuje uz sve moguće oblike indijskih soseva/karija.

Sastojci:

- 500 g belog brašna,

- kesica instant kvasca,

- 2 kašike meda,

- 6 kašika jogurta,

- 2 kašike otopljenog putera,

- kašičica soli,

- 250 ml mlake vode,

- susam za posipanje,

- otopljeni puter za premazivanje

Priprema:

1. U činiji pomešati brašno i kvasac, pa u sredini napraviti udubljenje i u njega dodavati redom: med, jogurt, puter i so.

2. Viljuškom polako sve mešati, uz dodavanje mlake vode.

3. Kada više ne može da se meša viljuškom, mesiti testo rukama.

4. Prebaciti ga na radnu ploču i mesiti još nekih bar 10 minuta kako bi se gluten lepo razvio.

5. Umešano testo premazati s malo putera, pokriti ga čistom krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči.

6. Zatim ga ponovo vratiti na radnu ploču i udarati ga rukom kako bi se istisnuo vazduh iz njega, pa ga zatim još malo premesiti.

7. Podeliti testo na osam delova i svaki valjkom rastanjiti u ovalni oblik debljine oko jednog centimetra.

8. Zagrejati dobro tiganj, pa zatim malo smanjiti vatru i peći pripremljen hleb. Svaki po 3-4 minute sa svake strane.

9. Kad su gotovi, odmah ih premazati otopljenim puterom i posuti susamom.

10. Do posluživanja ih držati u blago zagrejanoj rerni kako se ne bi hladili.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Kobasice u pivu

Recept dana: Kobasice u pivu

18.05.2018. 18:07 18:11
Recept dana: Kolač od šargarepe

Recept dana: Kolač od šargarepe

12.05.2018. 15:20 15:22