Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Hleb od bundeve

04.10.2018. 18:29 18:32
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

U pitanju je ukusno pecivo, za koje skoro pa da vam ni ne treba recept. Jednom kad vam uspe, pravićete ga onako „od oka“...

Sastojci (šolja = 250 ml):

- 1/2 šolje pirea od bundeve,

- šolja tople vode,

- 1/4 kašičice suvog kvasca,

- 1 1/2 kašičica soli,

- trunčica muskatnog oraščića,

- 3 šolje brašna

Priprema:

1. Izmešati pire, vodu, kvasac, so, muskatni oraščić, pa dodati brasno. Zamesiti.

2. Zamesiti testo, pa ga pokriti vlažnom krpom i ostaviti na 12 sati da „odmori“.

3. Tepsiju posuti palentom. Radnu površinu dobro pobrašniti, istresti testo, pobrašniti ga i “istapkati”.

4. Preklopiti kao koverat, okrenuti, malo “zaokružiti” oblik, staviti na tepsiju, pa još malo doterati oblik.

5. Obilno posuti brašnom (i sa strane) i pokriti nabrašnjenom krpom. Ostaviti da raste 1, 5 sat.

6. Zagrejati rernu na 220 stepeni. Oštrim nožem popreko zarezati naraslo testo.

7. Na dno rerne staviti posudu s 5 cm vrele vode.

8. Peći hleb pola sata, okrenuti tepsiju za 180 stepeni i peći još oko 20 minuta.

9. Gotov hleb ohladiti na rešetki.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Čips od tikvica s parmezanom

Recept dana: Čips od tikvica s parmezanom

02.10.2018. 18:01 18:08
Recept dana: Čorba od sira

Recept dana: Čorba od sira

26.09.2018. 08:34 08:36