Recept dana: Čorba od sira
Bez obzira koji sir da volite - jedite ga, jer čak i prerađeni sir sadrži proteine. Samo pazite šta sve sadrži. Neki sirevi mogu imati malo konzervanasa, a ipak visok nivo natrijuma ili masti.
Sastojci:
- 60 g putera,
- 4 komada sira za mazanje,
- 200 g mekšeg sira,
- 150 g trapista,
- 3,5 dl supe,
- 1,5 dl belog vina,
- 1 dl vode,
- supena kašika brašna,
- 200 g pavlake,
- beli biber,
- veza peršuna
Priprema:
1. Propržiti brašno na puteru i paziti da ne potamni.
2. Dodati supu i kuvati oko 5 minuta.
3. Mekši sir istisnuti u čorbu da se kuva, stalno mešajući ručnim mikserom.
4. Dodati vino, beli biber, izrendan trapist i vodu.
5. Kuvati stalno mešajući dok se sirevi ne istope.
6. U posudu u kojoj će se čorba služiti umutiti pavlaku s iseckanim peršunom.
7. Mešajući naliti vruću čorbu i odmah poslužiti.