Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Гулаш

19.03.2019. 18:53 18:56
Пише:
Фото: pixabay.com

Припрема овог гурманског специјалитета спада у средње захтевне, потребно је само мало више времена да се састојци фино укрчкају. Притом, можете га скувати од више врста меса - од дивљачи, свињетине, јунетине...

Састојци (за 5 особа):

- 1 кг меса (најбоље од две врсте меса у једнакој колични)

- 1 кг лука,

- соли, вегете, алеве паприке и бибера по укусу,

- 2 кашичице сенфа,

- 3 паприке,

- 3 парадајза,

- 3 шаргарепе,

- зачин за гулаш,

- 4 чена белог лука,

- першунов лист,

- корен целера,

- говеђа коцка,

- 2 кашике свињске масти,

- пасираног парадајза по укусу

Припрема:

1. Насецкати лук и бели лук, па продинстати на масти једно 15 минута.

2  Убацити насецкан парадајз, паприку, шаргарепу, целер и мало першуна, па то све заједно динстати око сат и по времена, односно, док се не претвори у једноличну кашу.

3. Након што се поврће продинстало, убацити на коцкице исецкано месо, па га мало продинстати, а затим додати већу кашику сенфа и пустити опет да све мало крчка. Након тога, подлити с водом на отприлике два прста изнад меса, па убацити зачин за гулаш, со, вегету, бибер, црвену паприку и пустити да се мало продинста.

4. Потом убацити и говеђу коцку, па пустити да се мало прокува.

5. Убацити пасирани парадајз, па након тога додати воде да прекрије место отприлике четири прста и пустити да се кува све док се месо не буде скувано.

6. Кад је месо скувано, додати још зачина по жељи и феферону или чили.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пита с месом

Рецепт дана: Пита с месом

13.03.2019. 13:12 13:18
Рецепт дана: Чорба од спанаћа

Рецепт дана: Чорба од спанаћа

11.03.2019. 13:19 13:23