Рецепт дана: Гулаш
Припрема овог гурманског специјалитета спада у средње захтевне, потребно је само мало више времена да се састојци фино укрчкају. Притом, можете га скувати од више врста меса - од дивљачи, свињетине, јунетине...
Састојци (за 5 особа):
- 1 кг меса (најбоље од две врсте меса у једнакој колични)
- 1 кг лука,
- соли, вегете, алеве паприке и бибера по укусу,
- 2 кашичице сенфа,
- 3 паприке,
- 3 парадајза,
- 3 шаргарепе,
- зачин за гулаш,
- 4 чена белог лука,
- першунов лист,
- корен целера,
- говеђа коцка,
- 2 кашике свињске масти,
- пасираног парадајза по укусу
Припрема:
1. Насецкати лук и бели лук, па продинстати на масти једно 15 минута.
2 Убацити насецкан парадајз, паприку, шаргарепу, целер и мало першуна, па то све заједно динстати око сат и по времена, односно, док се не претвори у једноличну кашу.
3. Након што се поврће продинстало, убацити на коцкице исецкано месо, па га мало продинстати, а затим додати већу кашику сенфа и пустити опет да све мало крчка. Након тога, подлити с водом на отприлике два прста изнад меса, па убацити зачин за гулаш, со, вегету, бибер, црвену паприку и пустити да се мало продинста.
4. Потом убацити и говеђу коцку, па пустити да се мало прокува.
5. Убацити пасирани парадајз, па након тога додати воде да прекрије место отприлике четири прста и пустити да се кува све док се месо не буде скувано.
6. Кад је месо скувано, додати још зачина по жељи и феферону или чили.