Recept dana: Francuski tost
05.03.2019.
19:34
19:37
Komentari (0)
Donosimo recept za brz i ukusan doručak; gotov za čas i pritom teško da postoji slađi način da se iskorisiti stari hleb…
Sastojci:
- 6 kriški hleba,
- 2 jajeta,
- 50 ml mleka,
- kašika šećera,
- cimet, prstohvat soli, ekstrakt vanile,
- puter za prženje
Priprema:
1. Umutiti jaja viljuškom, pa dodati mleko, šećer, cimet, so i vanilu. Mešati dok se sve ne ujednači.
2. Na tiganj staviti puter da se istopi.
3. Svaku krišku hleba umočiti u smesu na kratko s obe strane, pa staviti da se prži.
4. Kada se dobije zlatno-žutu boju, okrenuti hleb, pa ispržiti i drugu stranu.
5. Tost poslužiti s javorovim sirupom, medom, slatkom pavlakom i voćem.