Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Francuski tost

05.03.2019. 19:34 19:37
Piše:
Foto: pixabay.com

Donosimo recept za brz i ukusan doručak; gotov za čas i pritom teško da postoji slađi način da se iskorisiti stari hleb…

Sastojci:

- 6 kriški hleba,

- 2 jajeta,

- 50 ml mleka,

- kašika šećera,

- cimet, prstohvat soli, ekstrakt vanile,

- puter za prženje

Priprema:

1. Umutiti jaja viljuškom, pa dodati mleko, šećer, cimet, so i vanilu. Mešati dok se sve ne ujednači.

2. Na tiganj staviti puter da se istopi.

3. Svaku krišku hleba umočiti u smesu na kratko s obe strane, pa staviti da se prži.

4. Kada se dobije zlatno-žutu boju, okrenuti hleb, pa ispržiti i drugu stranu.

5. Tost poslužiti s javorovim sirupom, medom, slatkom pavlakom i voćem.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Jafa štanglice

Recept dana: Jafa štanglice

21.02.2019. 18:24 18:33
Recept dana: Domaći baunti

Recept dana: Domaći baunti

25.02.2019. 13:30 13:32