Рецепт дана: Француски тост
05.03.2019.
19:34
19:37
Коментари (0)
Доносимо рецепт за брз и укусан доручак; готов за час и притом тешко да постоји слађи начин да се искорисити стари хлеб…
Састојци:
- 6 кришки хлеба,
- 2 јајета,
- 50 мл млека,
- кашика шећера,
- цимет, прстохват соли, екстракт ваниле,
- путер за пржење
Припрема:
1. Умутити јаја виљушком, па додати млеко, шећер, цимет, со и ванилу. Мешати док се све не уједначи.
2. На тигањ ставити путер да се истопи.
3. Сваку кришку хлеба умочити у смесу на кратко с обе стране, па ставити да се пржи.
4. Када се добије златно-жуту боју, окренути хлеб, па испржити и другу страну.
5. Тост послужити с јаворовим сирупом, медом, слатком павлаком и воћем.