Recept dana: Brzinski pesto s taljatelama
16.10.2018.
19:26
19:33
Komentari (0)
Za pripremu ovog ukusnog italijanskog jela potrebno je svega desetak minuta, a sos nakon pripreme može da čuvate u frižideru tri dana. Iskoristite ga i za jela s pečenim krompirom, rezancima od sirovih tikvica, odreske...
Sastojci:
- 200 g parmezana,
- 120 g bosiljka,
- 2 čena belog luka,
- 100 g pinjola (kao zamena mogu se koristiti orasi, lešnici, kikiriki...)
- 100 g blanširanih badema,
- limun,
- 100 ml maslinovog ulja,
- taljatele
Priprema:
1. Staviti testeninu u ključalu vodu, iscediti limun i naribati mu koricu.
2. Izmiksati parmezan, pa dodati listiće bosiljka.
3. Ubaciti bademe, pinjole i beli luk, naribanu koricu i sok od limuna, kao i maslinovo ulje, pa izmiksati u finu smesu.
4. Poslužiti pesto s taljatelama.