Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Brzinski pesto s taljatelama

16.10.2018. 19:26 19:33
Piše:
Foto: pixabay.com

Za pripremu ovog ukusnog italijanskog jela potrebno je svega desetak minuta, a sos nakon pripreme može da čuvate u frižideru tri dana. Iskoristite ga i za jela s pečenim krompirom, rezancima od sirovih tikvica, odreske...

Sastojci:

- 200 g parmezana,

- 120 g bosiljka,

- 2 čena belog luka,

- 100 g pinjola (kao zamena mogu se koristiti orasi, lešnici, kikiriki...)

- 100 g blanširanih badema,

- limun,

- 100 ml maslinovog ulja,

- taljatele

Priprema:

1. Staviti testeninu u ključalu vodu, iscediti limun i naribati mu koricu.

2. Izmiksati parmezan, pa dodati listiće bosiljka.

3. Ubaciti bademe, pinjole i beli luk, naribanu koricu i sok od limuna, kao i maslinovo ulje, pa izmiksati u finu smesu.

4. Poslužiti pesto s taljatelama.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Špagete karbonara

Recept dana: Špagete karbonara

10.10.2018. 13:09 13:11
Recept dana: Testo s krompirom

Recept dana: Testo s krompirom

08.10.2018. 13:31 13:49