clear sky
13°C
26.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9978
usd
111.6711
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Брзински песто с таљателама

16.10.2018. 19:26 19:33
Пише:
Фото: pixabay.com

За припрему овог укусног италијанског јела потребно је свега десетак минута, а сос након припреме може да чувате у фрижидеру три дана. Искористите га и за јела с печеним кромпиром, резанцима од сирових тиквица, одреске...

Састојци:

- 200 г пармезана,

- 120 г босиљка,

- 2 чена белог лука,

- 100 г пињола (као замена могу се користити ораси, лешници, кикирики...)

- 100 г бланшираних бадема,

- лимун,

- 100 мл маслиновог уља,

- таљателе

Припрема:

1. Ставити тестенину у кључалу воду, исцедити лимун и нарибати му корицу.

2. Измиксати пармезан, па додати листиће босиљка.

3. Убацити бадеме, пињоле и бели лук, нарибану корицу и сок од лимуна, као и маслиново уље, па измиксати у фину смесу.

4. Послужити песто с таљателама.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Шпагете карбонара

Рецепт дана: Шпагете карбонара

10.10.2018. 13:09 13:11
Рецепт дана: Тесто с кромпиром

Рецепт дана: Тесто с кромпиром

08.10.2018. 13:31 13:49