Recept dana: Brza supica
Ako se ovih dana baš i ne osećate najbolje zbog čestih promena vremena ili ako vam je imunitet u silaznoj putanji, tanjir tople supice bi mogao da vam bude od velike koristi.
Sastojci:
300 g piletine,
2 struka mladog luka,
1 kašika lanenog semena,
2 l vode,
1 lovorov list,
1 srednja šargarepa,
1 manji koren celera,
1 šaka graška,
1 čen belog luka,
1 šolja brokolija,
1 šaka kukuruza šećerca,
so i biber po ukusu,
ulje
Priprema:
1. U šerpu u kojoj ćete pripremati supu sipati ulje da se zagreje na srednjoj temperaturi.
2. Dok se ulje ne zagreje, iseckati mladi luk, pa ga dodati u lonac.
3. Piletinu iseći na kockice, pa dodati u lonac.
4. Ostaviti da se krčka i, ukoliko je potrebno, dodati još malo vode. 5. Kada je meso skoro gotovo, dodati prethodno očišćene i narendane šargarepu i celer.
5. Naliti vodom, pa potom dodate ostale sastojke, poklopiti i ostaviti da se skuva.
6. Nakon desetak minuta, promešati i proveriti da li je gotovo.
7. Začiniti po ukusu i služiti toplo.