Рецепт дана: Брза супица
Ако се ових дана баш и не осећате најбоље због честих промена времена или ако вам је имунитет у силазној путањи, тањир топле супице би могао да вам буде од велике користи.
Састојци:
300 г пилетине,
2 струка младог лука,
1 кашика ланеног семена,
2 л воде,
1 ловоров лист,
1 средња шаргарепа,
1 мањи корен целера,
1 шака грашка,
1 чен белог лука,
1 шоља броколија,
1 шака кукуруза шећерца,
со и бибер по укусу,
уље
Припрема:
1. У шерпу у којој ћете припремати супу сипати уље да се загреје на средњој температури.
2. Док се уље не загреје, исецкати млади лук, па га додати у лонац.
3. Пилетину исећи на коцкице, па додати у лонац.
4. Оставити да се крчка и, уколико је потребно, додати још мало воде. 5. Када је месо скоро готово, додати prеthodno очишћене и нарендане шаргарепу и целер.
5. Налити водом, па потом додате остале састојке, поклопити и оставити да се скува.
6. Након десетак минута, промешати и проверити да ли је готово.
7. Зачинити по укусу и служити топло.