Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Banana čizkejk

28.06.2017. 14:52 14:57
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Osvežavajuć i ukusan desert kao stvoren za vrele dane.

Sastojci:

Za piškotu:

- 4 veće banane,

- 60 ml ulje,

- 100 g šećera,

- ½ kesice vanil šećera,

- 200 g brašna,

- ½ kašičice praška za pecivo,

- ½ kašičice soda bikarbone,

- prstohvat soli,

- kašičica cimeta

Za fil:

- 900 g neslanog krem sira,

- 100 g šećera,

- ½ kesice vanil šećera, 

- 250 ml mleka,

- kesica želatina

Priprema:

1. Banane izgnječiti viljuškom, pa dodati ulje, jaje i mutiti da se smesa lepo sjedini.

2. Dodati šećer, vanil šećer i mutiti dok se šećer ne otopi.

3. Brašno prosejati i postepeno dodavati zajedno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.

4. Na kraju dodati prstohvat soli i cimet.

5. Smesu izliti u okrugli kalup, kome se stranica skida.

6. Peći u rerni zagrejanoj na 160 stepeni oko 30-40 minuta.

7. Neslani krem sir sipati u posudu za mućenje, dodati šećer i vanil šećer. Mikserom polako umutiti smesu.

8. U malo mlakog mleka dodati želatin i pustiti 5-10 minuta da bubri.

9. Kada je želatin nabrubrio, dodati ga preostalom mleku.

10. Mleko zatim postepeno dodati smesti od krem sira i mutiti mikserom dok se smesa ne sjedini.

11. Fil preliti preko ispečene i ohlađene kore. Ostaviti u frižideru najmanje tri sata da se smesa lepo rashladi.

12. Skloniti obruč sa kalupa, pa ohlađeni kolač seći i dekorisati čokoladnim prelivom i kolutovima banane.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pileći bataci sa povrćem

Recept dana: Pileći bataci sa povrćem

23.06.2017. 09:59 10:07
Recept dana: Špageti bolonjez

Recept dana: Špageti bolonjez

20.06.2017. 10:00 10:06