Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PUNJENI KROMPIRI Kao glavno jelo svih koji POSTE ili, uz minimalne izmene, KAO PRILOG uz pečenje

28.12.2024. 15:09 15:14
Piše:
Izvor:
Dnevnik
кромпир
Foto: Pixabay.com

Filovani posni krompiri - brzo se prave, preukusni su i vrlo zasitni

Mogu poslužiti i kao predjelo i kao glavno jelo.

Sastojci:

2 velika krompira, oljuštena i tanko isečena

2 kašike (posnogmargarina

3 čena belog luka, sitno iseckana

2 kašike brašna

60 ml (posnepavlake

120 g (posnogsira

so i mleveni crni biber po ukusu

Priprema:

Krompir dobro operite,pa ga kuvajte u slanoj vodi u koju ste dodali malo ulja.Nakon 15 minuta,ocedite vodu, krompir prelijte hladnom vodom i ogulite ga.

Krompir mora da bude na pola kuvan, nikako prekuvan. Prepolovite krompir i izdubite sredinu, pazite da vam ne pukne.

Zagrejte rernu na 200 stepeni C. 

Zagrejte margarin u šerpi na srednjoj vatri. Pržite i mešajte beli luk u rastopljenom margarinu dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte brašno, pržite i mešajte dok smesa ne postane glatka i zgusnuta, oko 2 minuta.

Polako dodajte posnu pavlaku, neprestano mešajući, oko 5 minuta. 

Skinite lonac sa vatre i umešajte posni sir, dok se ne rastopi. Začinite solju i biberom. 

Nadevom punite izdubljene polovine krompira, smanjite rernu na 180C i pecite 20 minuta, kad se sir istopi i nadev dobije  zlatnu boju, izvaditeposlužite dok je toplo.

Alo.rs/ Dnevnik

 

 

Izvor:
Dnevnik
Piše:
Pošaljite komentar