Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПУЊЕНИ КРОМПИРИ Као главно јело свих који ПОСТЕ или, уз минималне измене, КАО ПРИЛОГ уз печење

28.12.2024. 15:09 15:14
Пише:
Извор:
Дневник
кромпир
Фото: Pixabay.com

Филовани посни кромпири - брзо се праве, преукусни су и врло заситни

Могу послужити и као предјело и као главно јело.

Састојци:

2 велика кромпира, ољуштена и танко исечена

2 кашике (посногмаргарина

3 чена белог лука, ситно исецкана

2 кашике брашна

60 мл (поснепавлаке

120 г (посногсира

со и млевени црни бибер по укусу

Припрема:

Кромпир добро оперите,па га кувајте у сланој води у коју сте додали мало уља.Након 15 минута,оцедите воду, кромпир прелијте хладном водом и огулите га.

Кромпир мора да буде на пола куван, никако прекуван. Преполовите кромпир и издубите средину, пазите да вам не пукне.

Загрејте рерну на 200 степени Ц. 

Загрејте маргарин у шерпи на средњој ватри. Пржите и мешајте бели лук у растопљеном маргарину док не замирише, око 1 минут. Додајте брашно, пржите и мешајте док смеса не постане глатка и згуснута, око 2 минута.

Полако додајте посну павлаку, непрестано мешајући, око 5 минута. 

Скините лонац са ватре и умешајте посни сир, док се не растопи. Зачините сољу и бибером. 

Надевом пуните издубљене половине кромпира, смањите рерну на 180Ц и пеците 20 минута, кад се сир истопи и надев добије  златну боју, извадитепослужите док је топло.

Ало.рс/ Дневник

 

 

Извор:
Дневник
Пише:
Пошаљите коментар