PROBAJTE ZAGORSKE ŠTRUKLE, TITOVO OMILJENO JELO Savršen spoj ukusa koji će vas oduševiti i naterati da ih pravite stalno
Sočne i slasne, pravićete ih stalno.
Potrebno je:
• 250 g glatkog brašna
• 250 g oštrog brašna
• 3 jaje
• so
• 3 dcl vode
• 0,5 dcl ulja
• 75 grama svežeg sira
• pola litre pavlake za kuvanje
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, ulje., jaje, vodu i so. Zamesite testo pa ga ostavite pola sata da odstoji. Zatim ga razvucite što tanje. U jednoj posudi pomešajte sir, so i jaja pa pospite po testu. Urolajte pa secite na kocke, praveći štrukle. Kuvajte ih po 3 minuta, sa svake strane, u loncu sa proključalom vodom sa soli i uljem. Na kraju, kuvane štrukle stavite u vatrostalnu posudu pa prelijte pavlakom za kuvanje. Pecite sve dok ne porumene.