Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

PROBAJTE ZAGORSKE ŠTRUKLE, TITOVO OMILJENO JELO Savršen spoj ukusa koji će vas oduševiti i naterati da ih pravite stalno

20.03.2025. 19:29 19:34
Piše:
Izvor:
Trpeza. Alo
strukle
Foto: youtube prinstcrin

Sočne i slasne, pravićete ih stalno.

Potrebno je:

           250 g glatkog brašna

           250 g oštrog brašna

           3 jaje

           so

           3 dcl vode

           0,5 dcl ulja                                        

           75 grama svežeg sira

           pola litre pavlake za kuvanje

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte brašno, ulje., jaje, vodu i so. Zamesite testo pa ga ostavite pola sata da odstoji. Zatim ga razvucite što tanje. U jednoj posudi pomešajte sir, so i jaja pa pospite po testu. Urolajte pa secite na kocke, praveći štrukle. Kuvajte ih po 3 minuta, sa svake strane, u loncu sa proključalom vodom sa soli i uljem. Na kraju, kuvane štrukle stavite u vatrostalnu posudu pa prelijte pavlakom za kuvanje. Pecite sve dok ne porumene.

Izvor:
Trpeza. Alo
Piše:
Pošaljite komentar