ПРОБАЈТЕ ЗАГОРСКЕ ШТРУКЛЕ, ТИТОВО ОМИЉЕНО ЈЕЛО Савршен спој укуса који ће вас одушевити и натерати да их правите стално
Сочне и сласне, правићете их стално.
Потребно је:
• 250 г глатког брашна
• 250 г оштрог брашна
• 3 јаје
• со
• 3 дцл воде
• 0,5 дцл уља
• 75 грама свежег сира
• пола литре павлаке за кување
Припрема:
У једној посуди помешајте брашно, уље., јаје, воду и со. Замесите тесто па га оставите пола сата да одстоји. Затим га развуците што тање. У једној посуди помешајте сир, со и јаја па поспите по тесту. Уролајте па сеците на коцке, правећи штрукле. Кувајте их по 3 минута, са сваке стране, у лонцу са прокључалом водом са соли и уљем. На крају, куване штрукле ставите у ватросталну посуду па прелијте павлаком за кување. Пеците све док не порумене.