clear sky
18°C
21.03.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПРОБАЈТЕ ЗАГОРСКЕ ШТРУКЛЕ, ТИТОВО ОМИЉЕНО ЈЕЛО Савршен спој укуса који ће вас одушевити и натерати да их правите стално

20.03.2025. 19:29 19:34
Пише:
Извор:
Трпеза. Ало
strukle
Фото: youtube prinstcrin

Сочне и сласне, правићете их стално.

Потребно је:

           250 г глатког брашна

           250 г оштрог брашна

           3 јаје

           со

           3 дцл воде

           0,5 дцл уља                                        

           75 грама свежег сира

           пола литре павлаке за кување

Припрема:

У једној посуди помешајте брашно, уље., јаје, воду и со. Замесите тесто па га оставите пола сата да одстоји. Затим га развуците што тање. У једној посуди помешајте сир, со и јаја па поспите по тесту. Уролајте па сеците на коцке, правећи штрукле. Кувајте их по 3 минута, са сваке стране, у лонцу са прокључалом водом са соли и уљем. На крају, куване штрукле ставите у ватросталну посуду па прелијте павлаком за кување. Пеците све док не порумене.

Извор:
Трпеза. Ало
Пише:
Пошаљите коментар