POSNI UŠTIPCI koje su pravile naše bake: Brzo se spremaju, a idealni su za prvomajski piknik
Uštipci su jedno od omiljenih peciva na našim prostorima, a njihov ukus i miris dok se spremaju zasigurno nas sve vraćaju u detinjstvo.
Prženo testo, kao što su uštipci čest su izbor za jutarnji doručak ili večernji obrok, a mi vam donosimo posnu varijantu omiljenog peciva.
Priprema je jednostavna, a uz ovaj recept dobićete vazdušaste, hrskave uštipke koje su spremale naše bake.
Od samo nekoliko sastojaka koje sigurno već imate kod kuće napravite posnu varijantu omiljenog peciva u Srbiji.
Sastojci:
400g brašna
oko 200ml tople vode
1 kašičica soli
1 kašika šećera
2 kašike ulja
Priprema:
U veću posudu stavite brašno, ulje, šećer, so i vodu, pa zamesite testo. Posudu sa testom pokrijte krpom ili folijom pa ostavite oko pola sata da odstoji.
Ruke malo nauljite pa uzmite testo koje ćete oblikovati u loptice. Oklagijom rastanjite svaku kuglicu, pa ubacite u vrelo ulje. Svaku prižite dok ne porumeni.
Domaće posne uštipke možete jesti sa slatkim ili slanim nadevom, a ukoliko želite da se zasladite kao što su to tradicionalno radile naše bake onda ih pospite šećerom.
Informer.rs/ Dnevnik