RECEPT ZA POSNE PALAČINKE BEZ MLEKA I JAJA Iznenadiće vas šta se stavlja umesto toga
Uvek je dobro vreme za palačinke, čak i tokom posta.
Možete ih puniti orašastim plodovima, šećerom, marmeladom ili nekom vrstom posnog krema.
Najbolje bi bilo da tople palačinke pospete šećerom i orasi da bi se bolje topile i bile ukusnije.
Uživajte u ukusnim i mekim palačinkama bez ijednog jajeta ili mleka.
- 300 grama brašna, 1/2 kašičice soli, 1 kašičica šećera, 1 vanilin šećer, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica sode bikarbone, 50 ml ulja, 600 ml vode, džem od kajsije, mlevenih oraha
U činiji pomešati brašno, so i šećer i mešati žicom. Zatim dodajte vanilin šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Kada ste sjedinili, dodajte malo ulja i vode. Dok dodajete vodu, umutite žicom da razbijete sve nastale grudvice. Ovo morate da radite nekoliko minuta da biste postigli pravi efekat. Smesa je spremna. Nauljite tepsiju u kojoj ćete peći palačinke.
Stavite jednu mericu smese i pecite oko dva minuta sa obe strane dok ne porumeni. Na kraju palačinke napunite džemom od kajsija ili nekim drugim džemom, a zatim pospite orasima. Takođe, danas se mogu kupiti posni namazi, kao i posni mleveni keks. Ako ste ljubitelj ovih kombinacija, možete i bez griže savesti uživati u njima, piše Republika.
(Krstarica)