Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE BEZ MLEKA I JAJA Iznenadiće vas šta se stavlja umesto toga

26.04.2024. 09:30 09:44
Piše:
Foto: Freepik

Uvek je dobro vreme za palačinke, čak i tokom posta.

Možete ih puniti orašastim plodovima, šećerom, marmeladom ili nekom vrstom posnog krema.

Najbolje bi bilo da tople palačinke pospete šećerom i orasi da bi se bolje topile i bile ukusnije.

Uživajte u ukusnim i mekim palačinkama bez ijednog jajeta ili mleka.

 
Sastojci:

- 300 grama brašna, 1/2 kašičice soli, 1 kašičica šećera, 1 vanilin šećer, 1 kašičica praška za pecivo, 1 kašičica sode bikarbone, 50 ml ulja, 600 ml vode, džem od kajsije, mlevenih oraha

Priprema:

U činiji pomešati brašno, so i šećer i mešati žicom. Zatim dodajte vanilin šećer, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Kada ste sjedinili, dodajte malo ulja i vode. Dok dodajete vodu, umutite žicom da razbijete sve nastale grudvice. Ovo morate da radite nekoliko minuta da biste postigli pravi efekat. Smesa je spremna. Nauljite tepsiju u kojoj ćete peći palačinke.

Stavite jednu mericu smese i pecite  oko dva minuta sa obe strane dok ne porumeni. Na kraju palačinke napunite džemom od kajsija ili nekim drugim džemom, a zatim pospite orasima. Takođe, danas se mogu kupiti posni namazi, kao i posni mleveni keks. Ako ste ljubitelj ovih kombinacija, možete i bez griže savesti uživati u njima, piše Republika.

(Krstarica)

Piše:
Pošaljite komentar