ПОСНИ УШТИПЦИ које су правиле наше баке: Брзо се спремају, а идеални су за првомајски пикник
Уштипци су једно од омиљених пецива на нашим просторима, а њихов укус и мирис док се спремају засигурно нас све враћају у детињство.
Пржено тесто, као што су уштипци чест су избор за јутарњи доручак или вечерњи оброк, а ми вам доносимо посну варијанту омиљеног пецива.
Припрема је једноставна, а уз овај рецепт добићете ваздушасте, хрскаве уштипке које су спремале наше баке.
Од само неколико састојака које сигурно већ имате код куће направите посну варијанту омиљеног пецива у Србији.
Састојци:
400г брашна
око 200мл топле воде
1 кашичица соли
1 кашика шећера
2 кашике уља
Припрема:
У већу посуду ставите брашно, уље, шећер, со и воду, па замесите тесто. Посуду са тестом покријте крпом или фолијом па оставите око пола сата да одстоји.
Руке мало науљите па узмите тесто које ћете обликовати у лоптице. Оклагијом растањите сваку куглицу, па убаците у врело уље. Сваку прижите док не порумени.
Домаће посне уштипке можете јести са слатким или сланим надевом, а уколико желите да се засладите као што су то традиционално радиле наше баке онда их поспите шећером.
Informеr.rs/ Дневник