Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

POSNE PUNJENE PAPRIKE, obrok koji se dopada baš svima

01.12.2023. 15:32 16:00
Piše:
Izvor: Pixabay.com

Za sve one koji poste božićni post, donosimo vam recept za savršen ručak

Potrebni sastojci:

20 do 30 srednjih paprika

1 glavica crnog luka

1 veći praziluk

2 šargarepe

2 kašike korena celera

100g ili malo manje sitne soje u ljuspicama

1,5 šolje od 2dl pirinča

malo brašna

Začini: so, biber, suvi začin i crvena paprika.

Preliv-zapška: voda, 2 kašike brašna, 50ml ulja i 2,5 kašičice začinske paprike.

Priprema:

Predinstati na malo ulja, luk i rendanu šargarepu. Rendan korena celera i praziluk, a pred kraj dodajte ljuspice soje i pirinač. Dodajte začine i malo brašna. Sa dobijenim filom napunite suve crvene paprike, pa ih posložite sve u tepsiju, prelijte sa zaprškom i prekrijte folijom. Pecite u zagrejanoj rerni oko sat vremena.

Stil.kurir.rs 

Autor:
Pošaljite komentar
KAKO NE BITI GLADAN ZA VREME POSTA? Nutricionistkinja otkrila koja namirnica je NAJBOLJA tokom ovog perioda i KAKO JE JESTI

KAKO NE BITI GLADAN ZA VREME POSTA? Nutricionistkinja otkrila koja namirnica je NAJBOLJA tokom ovog perioda i KAKO JE JESTI

28.11.2023. 14:10 15:51
Recept dana: Salata od tunjevine s kus-kusom

Recept dana: Salata od tunjevine s kus-kusom

01.04.2019. 21:44 21:49
Recept dana: Posna sarma

Recept dana: Posna sarma

12.12.2018. 20:29 20:34