Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

OSLADITE SE ZA SVE PARE - POSNA BAKLAVA SA ČOKOLADOM Poslastica koja se dugo pamti

24.04.2024. 14:52 15:07
Piše:
Foto: Pixabay.com/ Dnevnik.rs

Ako volite klasičnu baklavu i ovaj recept će vam se sigurno svideti.

Baklava je tradicionalni kolač, koji ima svoje razne varijante. U ovom receptu dodata je čokolada, a rezultat je savršena poslastica.

Sastojci:

12 kora za baklavu

Za fil:

300 g mlevenih oraha

150 g čokolade za kuvanje

150 g posnog mlevenog keksa

6 kašika griza

5 kašika šećera

150 ml vode

100 ml ulja

Za sirup:

500 ml vode

500 g šećera

Za premazivanje:

50 ml ulja

50 ml vode

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

U činiji pomešajte orahe, rendanu čokoladu za kuvanje, keks, griz, šećer, dodajte ulje i vodu i izmešajte da dobijete čvrstu smesu.

Pomešajte ulje i vodu za premazivanje kora.

Premažite tom mešavinom prvu koru, stavite drugu, premažite i po ivici rasporedite 1/6 smese za fil, pa urolajte.

Uradite to sa svim korama.

Dobićete 6 rolnica.

Poređajte ih u podmazan pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok baklava ne dobije zlatnosmeđu boju.

Pripremite sirup - kada šećer i voda provre kuvajte 15 minuta da se sirup malo zgusne.

Ostavite sirup da se ohladi.

Vruću baklavu prelijte hladnim sirupom i ostavite u plehu dok se ne ohladi.

Informer.rs/ Dnevnik

Piše:
Pošaljite komentar
NAJLEPŠA POSNA PESAK TORTA ZA USKRŠNJI POST: 3 neodoljiva fila - poslastica gotova očas posla, a ukus očarava

NAJLEPŠA POSNA PESAK TORTA ZA USKRŠNJI POST: 3 neodoljiva fila - poslastica gotova očas posla, a ukus očarava

18.04.2024. 14:21 14:32
POSNI SLADOLED SA MAKOM: Potrebna su vam samo 3 sastojka, za sve one koji POSTE NA VODI

POSNI SLADOLED SA MAKOM: Potrebna su vam samo 3 sastojka, za sve one koji POSTE NA VODI

23.04.2024. 14:30 14:50
HRSKAVA POSNA PROLEĆNA PITA sa mladim lukom i krompirom: Nema joj ravne, a lako se pravi

HRSKAVA POSNA PROLEĆNA PITA sa mladim lukom i krompirom: Nema joj ravne, a lako se pravi

16.04.2024. 13:36 13:43